Maksa Klarnalla Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksille 30 päivän palautusoikeus

Louna Kasvio

18.09.2023
Louna Kasvio

Laji: Uinti

Saavutukset: Nuorten EM-mitalisti, aikuisten ja nuorten suomenennätyksen haltija

Tavoite: olla paras mahdollinen versio itsestäni :)

Motto: Kohti seuraavaa vastoinkäymistä ;)

Yllättävä taito: Oon hyvä kävelemään käsillä.

Kotikaupunki ja seura: Kauniainen, Simmis Grani

Millä kisapuvulla uit (jos uinti) ja miksi: Speedo Pure Valor sopii mulle parhaiten! Uin avoselkäsellä vapareita, ja muita umpiselkäsellä. Avovesikisoissa käytän Arenan avovesikisaria.

Kuinka löysit lajin pariin, mitä muuta harrastit? Millainen ura sinulla on ollut?

Olen ns. syntynyt uinnin pariin, ja olen käynyt uimassa ihan pienestä asti perheen kanssa. Pienenä olen harrastanut paljon kaikkea muutakin, kuten sirkusta ja telinevoimistelua, ja luin tosi paljon. Uimaseurassa aloitin 8-vuotiaana. Mun kehitys on ollu ihan alusta asti tosi tasaista, ja toivon että se jatkuukin sellaisena. 

Mistä pidät eniten lajissasi, mistä pidät vähiten?

Parasta uinnissa mun mielestä on kisata kansainvälisissä kisoissa. Siellä on aina tosi hyvä fiilis, mistä saa uutta intoa jatkaa harjoittelua kohti kansainvälistä huippua. Tykkään kyllä myös ihan perus treenaamisesta mutta jos jokin negatiivinen asia pitää sanoa, niin en pidä kaudella kipeänä olemisesta, koska se vaikuttaa todella paljon treenaamiseen ja kilpailutuloksiin.

Kuka inspiroi sinua, tai on toiminut esikuvanasi ja miksi?

Tykkään katsoa uintia youtubesta, ja kansainvälisten kisojen katsominen on aina ollut meidän perheessä pyhä hetki. Mulla on aina ollut tosi monia esikuvia, mainittakoot esimerkiksi Gregorio Paltrinieri. Hän treenaa paljon ja on uinut jo todella pitkään. Pidän myös hänen positiivisesta asenteestaan uintia kohtaan. Viikonloppuisin myös katsotaan aika usein Italialaisia kisoja, sillä siellä on kovatasoisia kisoja tosi usein, ja telkkarissa näytetään aina haastattelut, jotka tekee katsomisesta mielenkiintoisempaa. 

Miten harjoittelet, kuinka paljon ajallisesti ja miten?

Yksin, paljon ja kovaa.

Mistä saat motivaatioita harjoitella päivinä jolloin ei huvittaisi, jos siis on näitä päiviä?

Ei mulla oo sellasia päiviä.

Kuka on vaikuttanut eniten uraasi ja siihen että kilpailet?

Minä itse.

Minkä uskot olevan tärkeintä, että saavutat tavoitteesi?

Usko, toivo ja treeni.

 

Mikä on paras asia minkä urheilu on opettanut sinulle?

Urheilemalla ei jää mistään paitsi. Uinti on antanut mulle ihan mahtavia kokemuksia mitä en vaihtaisi mihinkään. (Ja kans sen oon oppinu et pojat on ulkomailla paremman näkösiä ;)

Treenivinkkisi uintia aloittelevalle?

Kenestä vaan voi tulla hyvä jos sitä haluaa tarpeeksi. 

Mitä varusteita käytät harjoitteluun ja miksi?

Uikkari, lasit, lakki ja pyyhe on aina mukana. Lauta ja lättärit on myös mukana joka treeneissä, muita varusteita käytän aina treenistä riippuen.

Kirjoita esimerkki treeniksi oma lempitreenisi ja miksi juuri tämä?

Meidän treeni rakenteessa on aina aluksi alkuverra ja joku lämmitttelysarja. Yritetään uida aina mahdollisimman paljon erilaisia sarjoja, mutta tässä yksi sarja esimerkkinä:

3x(50 pu + 100 pu/su + 150 pu/su/ru + 200sku + 3x100 pu)

Kierrrokset kiristäen 1-3, ja sataset perhosta myös kiristäen 1-3. Tää sarja kulkee meidän treeneissä “pannukakkusarjana”, ja on kyllä tosi paljon pahempi pitkällä radalla kuin lyhyellä :) 

Toinen aika yleinen mitä uin pitkin kautta on 5000m putkeen uimista ajalla.

Kerro joku hauska sattumus uraltasi?

Parhaita sattumuksia mun uralla on kyllä kaikki kohtaamiset mitä oon kokenut ulkomaan reissuissa leireillä ja kisoissa. Esimerkiksi viime keväänä oltiin leirillä Teneriffalla leirillä, niin Sarah Sjöströmin valmentaja pyysi mua niitten treeneihin, ja treenasin Sarahin kanssa muutaman treenin.

Kaikille nuorille uimareille sanoisin, että ulkomaan kisoissa tai leireillä kannattaa aina yrittää tutustua ulkomaalaisiin uimareihin, sillä ainakin mulla ne hetket on jäänyt parhaina muistoina mieleen <3