Arenan opas avovesiuintiin

Arenan opas avovesiuintiin

 
 Mies juoksee vedestä märkäpuku päällä, sisältää tekstin Arenan märkäpuvut tutustu malleihin ja löydä suosikkisi.
 
Arenan märkäpukumallit 

Powerskin Carbon 

Powerskin Carbon on Triathlon –kilpamärkäpuku, joka on suunniteltu ensisijaisesti sprintti ja lyhyemmille matkoille. Neopreenimateriaalina Yamamoto, joka on korkealaatuisen neopreenin johtava japanilainen valmistaja. Yamamoto on ohut ja elastinen neopreeni. Liukas, kitkaton ja kelluttava materiaali on energiataloudellinen. Neopreeni on ohuempaa käsivarsissa ja hartioissa, joka auttaa uimaria saavuttamaan hyvän liikkuvuuden ja puhtaat liikeradat. Keskivartalossa neopreeni on paksumpaa ja auttaa pitämään optimaalisen uima-asennon myös väsyneenä.
 
Arena on maailman johtava kilpauima-asujen valmistaja, Powerskin Carbon WetSuit –märkäpuvussa on käytetty Arenan kilpauima-asujen ainutlaatuista tietotaitoa. Puvun kompressio tukee optimaalisesti lihaksia, vähentämättä liikkuvuutta tai lihaksien verenkiertoa. Käänteinen vetoketju helpottamaan pukemista ja riisumista.
 
Mallista on saatavilla myös hihaton puku niille, jotka haluavat käsille maksimaalisen liikkuvuuden.
 

Puku tuntui heti hyvältä uidessa ja se oli niin huomaamaton kuin märkäpuku vain voi olla. Plussaa tämä puku saa myös sopivasta paksuudesta Suomen vesiin, sillä vaikutti siltä, että tällä tarkenisi hyvin hieman viileämmissäkin vesissä. Vaikka paksuutta puvussa on hieman enemmän kuin aiemmissa puvuissani, puvun joustavuus yläkropassa oli erittäin hyvä eikä hartiat väsyneet lainkaan puku päällä. Suosittelen pukua erityisesti uimareille, jotka haluavat nopean, mukavan ja joustavan puvun, mutta kaipaavat puvulta myös hyvää lämmöneristystä.

 • Anni Antikainen, Aquanetti Athlete

 
 


Powerskin Wetsuit

Powerskin on Triathlon märkäpuku niin lyhyille kuin pidemmille matkoille. Puvun suunnittelussa otettu huomioon uinnin erikoispiirteet, taaten luonnolliset liikeradat. Puvussa on käytetty viittä erilaista neopreenia, paksumpaa neopreeniä selässä sekä rintakehässä. Paksu neopreeni antaa enemmän kelluttavuutta, jolloin optimaalinen uintiasento säilyy paremmin myös väsyneenä. Isohampainen ja käänteinen vetoketju ei aukea vahingossa ja sen ansiosta puku on nopea ottaa pois päältä. Erinomainen hinta-laatusuhde.
 
 Nainen ja mies seisovat merenrannalla märkäpuvut päällä.
 


Powerskin Swimrun suit

Powerskin Swimrun on tasaisesti kelluttava puku, joka auttaa säilyttämään optimaalisen uintiasennon. Puku on erittäin joustava, hartioiden ja käsivarsien materiaali mahdollistaa liikkuvuuden juostessa sekä uidessa. Puvun alaosan paksumpi materiaali kestää paremmin juoksuosuuksien aiheuttaman kitkan.
 
Powerskin Swimrun puvussa on vetoketjut sekä edessä että takana. Edessä oleva vetoketju mahdollistaa tuulettamisen, kun taas takana oleva vetoketju nopean pukeutumisen ja riisumisen. Puvussa on reidessä tasku energiageeleille.
 
Mies juoksee merestä swimrun-puku päällä.

 

 

Kokotaulukko

Oheiset kokotaulukot miehille ja naisille sopivat kaikkiin Arenan malleihin. Koon valinnassa tulee erityisesti huomioida uimarin paino. Mikäli uimari osuu kokojen väliin, suosittelemme valitsemaan koon, joka vastaa paremmin painoluokkaa. Materiaaleista johtuen pukujen istuvuudet ovat hieman erilaisia eri mallien välillä. Autamme mielellämme oikean koon ja puvun valinnassa.
 

 
 

Seitsemän vinkkiä, joilla pidennät märkäpukusi käyttöikää 

 1. Pese pukusi oikein (suola ja kloori kuluttavat pukua) ja puhdista se jokaisen uintikerran jälkeen. Helpoin tapa on käydä suihkussa märkäpuku päällä heti käytön jälkeen. Huuhtele puku myös sisäpuolelta, kun olet riisunut sen. Mikäli suihkuun ei ole mahdollisuutta, voit käyttää puutarhaletkua tai upottaa puvun ammeeseen, kääntää ympäri ja upottaa uudestaan. Älä käytä pyykinpesuaineitta! Suosittelemme käyttämään märkäpuvun puhdistusainetta viiden pesun välein tai jos puku haisee ummehtuneelta.
 2. Älä ikinä pese pukuasi pesukoneessa, äläkä kuivaa pukua kuumalla ilmalla (esim. hiustenkuivaaja) tai auringonpaisteessa. 
 3. Kuivaa pukusi oikein: käännä puku ympäri ja anna sen kuivua ensin sisäpuolelta. Tämä on erityisen tärkeää, jos käytät pukua seuraavana päivänä uudestaan. Puku on huomattavasti helpompi laittaa päälle sisäpuolen ollessa kuiva. 
 4. Säilytä puku kuivassa ja pimeässä paikassa. Älä säilytä pukua henkarissa pitkiä aikoja tai jätä pukua esimerkiksi autoon säilytykseen.
 5. Älä revi pukua päälle kiireessä. Ota korut ja sormukset pois, myös pitkät kynnet tekevät helposti reiän pukuun. Jos puvun päälle laittaminen tuntuu hankalalta, voit käyttää ohuita puuvillahanskoja. Jos mahdollista, pyydä kaveriasi vetämään puvun vetoketju kiinni. Jos laitat sen itse, muista vetää olkapäitä yhteen ja pitää kädet ylhäällä, kun vedät vetoketjun vetonarusta ylös. 
 6. Lämmittele ennen märkäpuvun päälle laittoa. Pukua ei ole tehty jumppaamiseen kuivalla maalla, joten sen saumat venyvät ajan kuluessa, jos niitä venytetään jatkuvasti. 
 7. Korjaa halkeamat ja viillot välittömästi. On hyvin tavallista, että neopreenin tulee viiltoja ajan kuluessa viiltoja puvun osuessa esim. kiviin tai muihin teräviin kulmiin. Pienet kulumat ja reiät on helppo korjata kotona märkäpukuliimalla. Jos reikiä ei korjata, ne repeävät helposti isommiksi. Tarkempia tietoja puvun korjaamiseen saat myynnistämme

 

Muut avovesiuimarin välineet 

Uimalasit 

Arena Cobra TRI Mirror Swipe

Avoinvesiuintiin, pitkille matkoille ja triathloniin suunnitellut uimalasit. Optimaalinen veden virtaavuus linssin yli, jonka ansiosta näkyvyys on ihanteellinen. 3D-tiiviste istuu hyvin kasvoille, tarjoaa käyttömukavuutta ja erinomaisen tiiveyden. 2-osainen silikoninen päähihna pitää lasit paikoillaan kaikissa olosuhteissa, myös aallokossa. 
 • Ominaisuudet: 
 • - Peilipintaiset UV-suojan tarjoavat kovat polykarbonaattilinssit 
 • - Vaihdettava nenäsilta 
 • - Huippulaatuiset japanilaiset TPE-tiivisteet 
 • - Kaksiosainen pääpanta silikonia 
 • - Suojapussi säilytystä varten 

 

Turvapoiju

Ilmatäytteinen turvapoiju kiinnitetään uimarin vyötärölle narulla ja poiju jää kellumaan jalkojen päälle. Poijuun voi laittaa esimerkiksi auton avaimet uinnin ajaksi. Poiju tuo näkyvyyttä muille vesillä liikkujille, eikä uimari jää näin huomaamatta. Lisäksi poijua voi käyttää tarvittaessa turvakellukkeena.


Uimalakki

Avovedessä uidessa kannattaa valita mahdollisimman kirkkaan värinen uimalakki, sillä se näkyy myös muille vesillä liikkujille lisäten näin turvallisuutta. Jos vesi on kylmää, voit kokeilla laittaa kaksi lakkia päällekkäin!


Vinkki!

Kokeile välillä myös avovedessä käyttää apuvälineitä osana harjoitusta, esimerkiksi lättäreitä tai räpylöitä. Näin saat vaihtelua harjoitteluusi myös avovesikauden aikana!