Arenan triathlontuotteet testissä

Arena Tri Wetsuit Carbon Naisten märkäpuku

Olen koko triathlonurani ajan uinut Orcan märkäpuvuilla, mutta viime kesän lopulla pääsin testaamaan myös Arenan Carbon-märkäpukua. Ensimmäisen kerran puin puvun päälleni avovesitreenin, jossa oli tarkoitus uida matkaa reilun parin kilometrin verran. Puku tuntui heti hyvältä uidessa ja se oli niin huomaamaton kuin märkäpuku vain voi olla. Plussaa tämä puku saa myös sopivasta paksuudesta Suomen vesiin, sillä vaikutti siltä, että tällä tarkenisi hyvin hieman viileämmissäkin vesissä. Vaikka paksuutta puvussa on hieman enemmän kuin aiemmissa puvuissani, puvun joustavuus yläkropassa oli erittäin hyvä eikä hartiat väsyneet lainkaan puku päällä.

Toisen kerran kokeilin pukua altaassa perinteisemmän testin muodossa ja ennakkokäsitys puvusta vahvistui – puku on todella hyvä uida ja tämän lisäksi se on myös vauhdikas! Kellotin altaassa tuttuun tapaani muutamat 200m:n sekä 100m:n vedot, ja vauhti oli täysin kilpailukykyinen aiempiin pukuihini verrattuna. Vaikka puku ei istu minulle kainaloista ihan täydellisesti, on koko sopivan oloinen eikä puku hörppää vettä edes altaassa volttikäännöksissä.

Näiden jälkeen puku pääsi käyttöön myös kilpailussa.

Suosittelen pukua erityisesti uimareille, jotka haluavat nopean, mukavan ja joustavan puvun, mutta kaipaavat puvulta myös hyvää lämmöneristystä. Puku kelluttaa hyvin ja siinä on käytetty Yamamoto-neopreenia kelluttavuuden maksimoimiseksi. Puku auttaa pitämään hyvän uintiasennon vedessä ja se tukee uimaria pitkilläkin matkoilla. Käsien ja yläkropan alueella on käytetty ohuempaa ja joustavampaa neopreenia, jotta kädet pääsevät liikkumaan hyvin eikä olkapäät ja hartiat väsyisivät. Yläkropassa neopreenin vahvuus on 1,5mm ja puvun etupuolella muuten 4,5mm. Puvun takaosa on vahvuudeltaan 3,0mm.Arena Cobra TRI Mirror Swipe uimalasit

Kyseinen lasi on tehty suosittua Cobra Ultra -lasia mukaillen. Olen käyttänyt altaassa Cobra Ultra lasia treenilasina useamman vuoden, joten myös tämä triathlon-versio istui heti kasvoilleni hyvin ja toimi moitteetta uidessa. Lasi on hieman pehmeämpi tiivisteiltään kuin perinteinen Cobra Ultra-versio, mikä lisää käyttömukavuutta. Nenäsiltoja löytyy useita ja niitä vaihtamalla lasit saa istumaan suurimalle osalle. Kiristyssysteemi lasin sivussa on helpompi ja tukevampi kuin perinteisessä Cobra Ultrassa ja lisäksi nauhat ovat paksummat. Nämä ovat isoja plussia yhteislähtökisoihin, joissa osumia tulee helposti ja tukevalla remmillä lasien pysyminen päässä on todennäköisempää. Linssiä saa kahdessa eri värissä, revo-linssi on selvästi vaaleampi ja sopii tummemmille keleille ja kaikkiin uimahalleihin. Linssi ei juurikaan muuta maiseman väriä, mutta peilipinta kuitenkin estää suurimmat auringonsäteet. Tumma, savunvärinen linssi taas sopii aurinkoisille keleille ja ulkoaltaaseen. Tumma linssi on paras mahdollinen valinta, kun ulkona on kirkasta eikä halua siristellä silmiä lasien sisällä!
 
Arena Aero Trisuit Naisten triathlon kisapuku


Viime kesänä pääsin testamaan myös Arenan kisapukua, ja hihallinen Aero Trsiuit kisapuku pääsi tositoimiin harkkakisoissa heinäkuun lopulla. Triathlonpuvuissa tärkeintä on sopiva koko ja hyvä istuvuus – puku ei saa olla liian suuri, jolloin se helposti hankaa ja menee mytyille eikä vastaavasti niin pieni, että se ahdistaa päällä. Arenan puku istui heti hyvin päälle ja materiaali tuntui miellyttävältä ja laadukkaalta. Suomen olosuhteissa arvostan materiaaleja, jotka oikeasti kuivuvat nopeasti, sillä märän vaatteen tunne iholla viileissä Suomen sääolosuhteissa ei ole se, mitä kisoissa kaipaisin. Usein kalliimmat puvut ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan niin hyviä, että ne hyvän istuvuuden lisäksi tukevat samalla hieman ja kuivuvat nopeasti, kuten tämäkin puku. Arenan kisapuku on ehdottomasti erittäin laadukas ja hyvä valinta, kun koko on vain käyttäjälleen sopiva. Tätä kyseistä pukua on nähty triathlonistien päällä myös Hawaiilla Pro-sarjassa, joten uskaltanen väittää, että puku todella toimii! 

Arenan triathlonvalikoima on siis erittäin hyväksi havaittu näiltä osin ja vaikka kyseinen merkki onkin tunnetumpi uintipuolella, on he onnistuneet tekemään hyviä ja toimivia tuotteita myös triathloniin. Suosittelen lämpimästi ja rohkeasti testaamaan myös Arenan valikoimaa, sillä itselleni tuotteet olivat erittäin positiivinen yllätys!