Kokemuksia uinnin perustekniikkakurssista

Moikka! 

Mun nimi on Siina ja olen osa Aquanetin myyntitiimiä. Aloitin viime viikolla aikuisten perustekniikkakurssin ja pääsettekin täällä seuraamaan kuulumisiani ja ajatuksia omasta uimaharrastuksen aloittamisesta näin aikuisiällä. 

Ilmoittauduin aikuisten perustekniikkakurssille tavoitteenani herätellä hieman unohtunutta uimataitoani, saada tekniikasta tehokkaamman ja parantaa yleisesti omaa lähtötasoani, ennen kuin aloitan uimaharrastuksen ilman ohjausta. Oma taustani on sukellusharrastuksessa, mutta aktiivisesta harrastuksesta on vierähtänyt jo useampia vuosia. 

Uimataitoni on tähän mennessä ollut tarpeeksi hyvä omiin tarpeisiini, mutta nyt huomaan että sadankin metrin pätkällä hengästyn ja väsyn. Uima-asentoni on myös hieman “ylämäkeen” eli jalkani uppoavat, eikä hengitystekniikkani ole myöskään huipussaan. Tästä johtuu uinnista tulevat niskajumit ja muut hartiakivut. Näihin haasteisiin toivoinkin myös ratkaisua kurssilta. 

Ensimmäiselle kurssikerralle tarvittiin mukaan ainoastaan uimapuku ja uimalasit, mutta myös korvatulppia, nenäklipsua ja uimalakkia suositeltiin lämpimästi. Jos varusteet ovat kunnossa alusta lähtien, altaalla voi keskittyä pelkästään suorittamiseen, eikä tarvitse pelätä että välineet pettävät. Itselleni nenäklipsu ja uimalakki ovat tärkeitä varusteita oman uintimukavuuden takia, joten päätin hankkia myös ne kurssia varten.

Uimalaseja katselin pitkään, sillä ajattelin aluksi valitsevani jotkut fitness-malliset uimalasit käyttömukavuuden takia, sillä aikaisemmin omistamani treenilasimallit olivat jättäneet jäljet kasvoihin ja päänsäryn. Pohdin pitkään Nimesis Crystal Women –lasien ja Arenan uutuslasien AirSoftien väliltä, mutta päädyin kuitenkin kokeilemaan vielä jälkimmäisen treenimallista versiota AirSpeed-laseja. Airspeedit ovatkin ehdottomasti mukavimmat treenimalliset lasit, mitä olen koskaan omistanut! Lasit sopivat omille kasvoille mainiosti ja linssien ympäröimä silikoni on erittäin pehmeä, mutta silti vesitiivis. Kurssikerran jälkeen lasirinkuloista ei ollut havaintoakaan! 

            

Uimalasien lisäksi halusin panostaa kunnolliseen uimalakkiin, sillä haluan pitää huolta värjätyistä hiuksistani ja suojata niitä ylimääräiseltä kulutukselta. Hiukseni eivät ole erityisen pitkät, mutta sitäkin paksummat, joten toivoin lakilta myös erityistä mukavuutta! Uimalakiksi valitsin Arenan Smart Capin, jossa on sisäänrakennettu panta. Pannalla saa kätevästi kaikki pienimmätkin hiukset ensin taakse, jonka jälkeen silikonisen lakin saa vedettyä helpommin päähän. Mielestäni lakki on myös mukavampi otsan ja korvien alueelta, kun silikonin alla on vielä teknistä kangasta oleva panta. Kyseisestä uimalakista löytyy myös kankainen versio esimerkiksi vesijuoksuun tai vesijumppaan.

      

Uikkarina minulla on kesällä jo ostettu Izumi Criss Cross, joka on omaan silmääni kaunein uimapuku, joka minulla on tähän mennessä ollut! Olen aikaisemmin käyttänyt lähinnä vuorettomia uimapukuja, mutta nyt valitsen mieluummin Bodylift-uimapuvun. Mielestäni uidessa on myös oltava mukava olo ja bodyliftien tukevampi materiaali sekä sisään ommeltu liiviosa mahdollistavat juurikin sen.  Uimapuku toimi minulla myös työvaatteena SupStationilla!

      

Varusteiden ollessa kunnossa, ei itse kurssipäivänä tarvinnut enää stressata tai jännittää! Palailen aiheeseen ja kerron jälleen kuulumisia viikon päästä, kun takana on muutama kurssikerta. Siihen asti mukavaa syksyä!