Lue tunnelmia Nuorten Maajoukkueen leiriltä #teamAquanetti

{image:text}

Juuri valittu Nuorten Maajoukkue leireili ensimmäisellä yhteisleirillä aurinkoisella Teneriffalla, lue alta tunnelmia leiriltä joukkueen jäsenilltä. 

Käy katsomassa joukkueen kokoonpano uimaliiton sivuilta. 

Lähdime aprillipäivänä yhdessä aamuyöstä Helsingistä lentäen Teneriffalle.
Tunnelma oli väsynyt ja osa jopa luuli, että olisi aprillipila olla siellä niin aikaisin.
Kuuden tunnin lento kuitenkin oli hyvää lepo aikaa ja kun saavuimme Tenriffalle joukkue oli pirteä ja täynnä energiaa.
Ensimmäiset päivät meni tutustumassa uusiin paikkoihin ja sujui muutenkin hyvin joukueen johdon jatkuvasta myöhästelemisestä riippumatta .
Teneriffan Caleta oli kuin urheilijan paratiisi. Siellä oli kaikkea Beach Volleystä vastavirta-altaaseen. Pääsimme tutustumaan muiden maiden joukkueisiin.Myös Teneriffan säät olivat upeat. Ei ollut hetkeä, jolloin aurinko ei olisi paistanut tai vettä olisi satanut.
Ruoka taas hotellisamme oli aluksi erittäin hyvää ja tuntui, että oli kaikkea, mutta leirin loppua kohden kaikki alkoi maistumaan samalta ja moni oppi arvostamaan vielä enemmän äitiensä sapuskoja. Kuitenkin ruuasta sai kaikki tarvittvat ravinnot, jotta jaksoi treenata. Treeni olosuhteet olivat erittäin hyvät.
Allas oli mukava (tuli kyllä tutuksi)ja kaikilla tuntui kulkevan. Kuiva harjoittelu olosuhteetkin toimivat mainiosti erilaisia mukavia pelejä pelailtiin, mutta myös teimme rankempaa kehon hallintaa ja muuta sellaista. Myös ulkona olevalla punttisalilla vietettiin aikaa.
Myös vastavirta allas oli monen suosikki siellä kuvailtiin tekniikoita ja myös otettiin kisoja ketkä pysyvät pisimpään maailman ennätysvauhdeissa.
Kiitos paljon aquanetti, että mahdollistitte tämän mahtavan leirin meille.

 

Pitkän matkustuksen jälkeen pääsimme heti kokeilemaan allasta ja hakemaan fiilistä.
Riinan johdolla teimme hyvän kuivan, jonka jälkeen uitiin kevyt treeni.
Ruoka oli monipuolista ja puitteet harjoitteluun  erinomaiset. Alkuviikko meni matkustuksesta palautuessa, mutta viikon edetessä harjoituksista sai paremmin irti.
Kovia racepace- harjoituksia ja tehoja oli paljon, mutta Hyvien unien ja ruuan ansiosta sai kropasta kaiken irti.
Pääsimme kokeilemaan vastavirta-altaassa uimista, siihen asetettiin oma ennätysvauhti ja uintia kuvattiin samalla.
Loistava fysioterapeuttimme Riina tanssitti meitä ja teki jokaiselle lihastasapainokartoituksen. Hän myös ohjasi kuivaharjoitteluamme ja tarjosi apuaan tarvitseville.
Kävimme Venäjän maajoukkueen innoittamana kokeilemassa lentopalloa. Alku oli hieman tahmeaa saimme pelin lopulta kuitenkin käyntiin. Puolessa välissä leiriä oli ansaittu vapaapäivä.
Kävimme läheisessä kaupungissa shoppailemassa ja illalla kävimme meressä uimassa. Leirikeskuksemme mahdollisti myös saliharjoittelun.
Leiri oli raskas, mutta kehittävä ja oli virkistävää vaihtelua saada erilaista kiritystä eri seurojen uimareilta.
Tomi ja Malla olivat hyvä valmennustiimi ja homma toimi loistavasti. Leirillä posiitiivinen ilmapiiri ja kaikki tulivat hyvin toimeen keskenään.