Luonnonmukaista energiaa treeneihin - Chimpanzee

Chimpanzee urheiluravinteet ovat aktiivisen liikkujan valinta, joka arvostaa luonnonmukaisia raaka-aineita ja erinomaista maistuvuutta. Tuotteissa ei ole käytetty keinotekoisia lisä- tai makuaineita. 
Chimpanzeen tarina alkoi vuonna 2008 yhteisellä pyörälenkillä. Yrityksen perustajat olivat kaikki kyllästyneitä markkinoilla oleviin teollisiin ja keinotekoisiin urheiluravinteisiin. Syntyi idea omasta luonnonmukaisesta tuotemerkistä, tällä pyörälenkillä syntyi Chimpanzee Nutrition. 
Valikoimasta löydät energia-geelit, - jauheet, ja -karkit sekä proteiinipatukat ja jauheet. 
 

Tiedätkö mitä käyttämäsi urheiluravinteet oikeasti sisältävät? 

Moni urheiluravinteita käyttävä ei tule ajatelleeksi lisä-, maku- ja väriaineita, joita nämä tuotteet sisältävät. Yleisesti lisä-, maku- ja väriaineita käytetään elintarvikkeissa nimensä mukaisesti tuomaan tuotteisiin lisää makua, parantamaan väriä tai pidentämään säilyvyyttä. Monelle näistä aineista on asetettu päivittäinen enimmäismäärä viranomaisten ja lainsäädännön taholta.

Yleisimpiä urheiluravinteissa käytettyjä lisä, maku- ja väriaineita ovat:

Glyseroli / E 422

Glyseroli on myrkytön, öljymäinen, ilmasta kosteutta itseensä sitova (hygroskooppinen) ja makean makuinen neste. Glyserolia käytetään esimerkiksi ihovoiteissa, hammastahnoissa ja tupakassa kosteutta sitovana aineena. Muoveissa glyseroli toimii pehmentimenä, liimoissa se estää kovettumista ja sokereissa kivettymistä. Elintarvikkeiden lisäaineena glyserolia käytetään sakeuttamisaineena ja kosteudensäilyttäjänä.

Karmiini / E 120

Karmiini (E120) on kuivatuista kokkiniilikirvoista peräisin olevaa punaista väriainetta. 70 000 kokkiniilikirvasta saadaan puoli kiloa karmiinia, joten hyönteisten tuotanto on massiivista. Karmiinia käytetään mm. karkeissa, alkoholijuomissa, kosmetiikassa ja lankojen värjäyksessä.

Sokerialkoholit (sorbitoli E 420, ksylitoli E967, sukraloosi E 955, isomalti E953, laktitoli E 966, maltitoli E 965)

Nämä keinotekoiset makeutusaineet eivät ole nimestään huolimatta sokereita vaan sokerialkoholeja eli polyoleja. Tämä iso ryhmä on makealta maistuvia aineita, joista osaa käytetään elintarvikkeiden makeuttamiseen. Ne sisältävät energia, kuten tavallinen sokeri, mutta imeytyvät hitaammin ja epätäydellisemmin elimistössä. Tästä syystä näitä makeutusaineita sisältävät tuotteet voivat aiheuttaa ilmavaivoja, ripulia, vatsan turvotusta tai muita vatsaoireita. Esimerkiksi sukraloosia valmistetaan klooraamalla hallitusti sakkaroosia eli tavallista sokeria, ei kuulosta kovin luonnolliselta, vai mitä?

Sorbitaanitristearaatti E 492

Valmistetaan kemiallisesti sorbitolista (E 420) ja steariini-, lauriini-, öljy- ja palmitiinihapoista (E 570). Rasvahapot voivat olla eläinperäisiä. Käytetään tuotteissa yleensä stabilointi- ja emulgointiaineena.

On jokaisen henkilökohtainen valinta, haluaako tuotteensa olevan makeutettu hedelmien tai marjojen luonnollisella makeudella vai keinotekoisella makeutusaineella. Sama pätee tuotteen säilyvyyteen. Valmistajalle lyhyt säilyvyysaika ja sitä kautta ”myynti-ikkuna” on liiketaloudellinen riski, jota halutaan pienentää lisäämällä tuotteisiin säilöntäaineita. Jos patukassasi on parasta ennen päiväystä kaksi vuotta, ei se todennäköisesti ole tehty ilman säilöntäaineita.
 

Chimpanzee- Herkulliset maut luonnollisista raaka-aineista

Kaikkien tuotteiden reseptit pohjautuvat luonnollisiin raaka-aineisiin. Suurin osa tuotteista on myös gluteenittomia ja vegaanisia.

Chimpanzee energiapatukat ovat valmistettu 100 % luonnollisista ainesosista eikä niissä ole käytetty keinotekoisia väri- tai makuaineita. Ne ovat myöskin vegaanisia eivätkä
sisällä mitään geenimanipuloituja ainesosia. Kaikki patukoihin käytetyt hedelmät, marjat, pähkinät ja rasvat ovat luomulaatuisia! Energiapatukat sopivat erinomaisesti myös herkkävatsaisille urheilijoille!

Chimpanzee energiageelit ovat valmistettu 100 % luonnollisista ainesosista eikä niissä ole käytetty keinotekoisia väri- tai makuaineita. Ne ovat myöskin vegaanisia eivätkä sisällä mitään geenimanipuloituja ainesosia tai gluteenia. Geeleihin käytetyt marjat ja hedelmät ovat aina luomulaatuisia. Ne maistuvat hyvältä ja luonnolliselle, eivätkä jätä suuhun epämiellyttävää jälkimakua. Geelit soveltuvat erittäin hyvin myös herkkävatsaisille urheilijoille hyvän sulavuutensa ansiosta!

Chimpanzee energiakarkit ovat herkullinen ja helppo tapa saada nopeasti lisäpotkua sekä energiaa. Ne sisältävät 25% aitoja marjoja. Ne ovat helppo purra suorituksen aikana eivätkä ne tartu kiinni hampaisiin. Energiakarkit ovat myös 100% vegaanisia ja gluteenittomia. Ne sisältävät myös A, C ja E vitamiineja.

Chimpanzee energiajauhe QuickMIX® on oiva tapa aloittaa aamu esimerkiksi vaellusreissulla. Lisää sitä nesteeseen, jugurttiin tai puuron antamaan lisäpotkua sekä kestävyyttä päivän koitoksiin. Yksi annos QuickMIX®:iä sisältää myös 50 % päivittäisestä vitamiinien ja hivenaineiden saannista sekä kaurasta saatu beetaglukaania, joka alentaa kolesterolia ja tekee hyvää sydämelle. Betaglukaani tasoittaa myös verensokerinnousua aterian jälkeen. QuickMIX® on valmistettu vain kasvipohjaisista raaka-aineista, joten se sopii täydellisesti myös vegaaneille.
 

Chimpanzee proteiinipatukat ovat herkullinen välipala tai proteiinilisä tukemaan päivittäistä ruokavaliota. Ne ovat vegaanisia eivätkä sisällä mitään keinotekoisia maku- ja väriaineita tai geenimanipuloituja ainesosia. Patukat ovat myös gluteenittomia. Kaikki proteiinipatukoihin käytetyt marjat, hedelmät, pähkinät ja rasvat ovat luomulaatuisia! Erinomainen valinta myös herkkävatsaisille erinomaisen sulavuutensa ansiosta.

Chimpanzee proteiinijauhe on gluteeniton ja sisältää kokonaispainosta 50 % kasvipohjaista proteiinia. Voit sekoittaa jauheen veteen, maitoon, jugurttiin tai puuroon. Siinä on herkullinen kookoksen ja vaahterasiirapin maku. Tuote on makeutettu luonnollisella stevialla. Sisältää 10 erilaista vitamiinia ja hivenainetta. Sopii hyvin myös herkkävatsaisille erinomaisen sulavuutensa ansiosta.


RAAKA-AINEIDEN ALKUPERÄMAAT

SUKLAA tuotteissa käytetään  60% Belgialaista tummaa suklaata.

PÄHKINÄT patukoissa käytetään useita erilaisia pähkinöitä. Kasvatettu: - Manteli: Kreikka, Espanja - Cashew: Intia, Pakistan - Saksanpähkinä: Slovakia, Ukraina

HEDELMÄT tuotteissa käytetään useita erilaisia hedelmiä. Kasvatettu: - Sitruuna: Iltalia - Mansikka: Turkki, Serbia - Taateli (luomu): Kreikka, Irani - Omena (luomu): Tsekki - Banaani (luomu): Sri Lanka - Aprikoosi: Turkki

SOIJA Kasvatettu Tsekeissä ja Itävallassa. GMO-vapaa. Soija sisältää runsaasti proteiinia ilman kolesterolia

KAURA Kasvatettu Saksassa. Erinomainen kuidun ja hiilihydraatinlähde ilman gluteenia

RIISISIIRAPPI Euroopassa kasvatetusta riisistä. Fermentoitu luonnollisesti ilman kemikaaleja. Riisisiirappi näyttää hunajalta, mutta on vähemmän makeaa. Se sisältää myös suuremman pitoisuuden polysakkarideja ja maltoosia. Tästä syystä se antaa energiaa tasaisemmin kuin tavallinen sokeri.


Meillä sekä henkilökunta että team aquanetti urheilijat pääsivät kokeilemaan tuotteita. Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan sekä energiatuotteita että proteiinipatukoita mikäli teolliselta maistuivat tuotteet eivät enää maistu!