Näin valitset oikeat uimalasit, vinkit ja ohjeet!


Jos olet koskaan uinut vuotavilla laseilla, jotka täyttyvät vedellä kesken harjoituksen, tiedät ettei mikään pilaa uintitreeniä kuin lasit joita joudut jatkuvasti korjaamaan ja tyhjentämään.
Tämä oppaan tarkoituksena on auttaa sinua löytämään oikeanlaiset uimalasit olitpa sitten uusi harrastja, kilpauimari, kuntouimari tai vaikkapa triathlonisti. 
 
Millaiset uimalasit sopivat minun kasvoilleni?

Uimalasien tulee istua hyvin silmän ympärillä olevien luiden rakenteeseen. Säädettävän nenäkappaleen avulla voi säädellä lasien istuvuutta. Yleisesti ottaen leveille kasvoille sopii maskimainen lasi, kun taas kapealle kasvolle parempi on lasi, jossa on säädettävä nenänsilta. Uimalaseja ostaessa on hyvä kiinnittää huomiota lasien käyttötarkoitukseen, kuntouintiin suunnattuille laseille tärkein ominaisuus on lasin käyttömukavuus, kun taas kilpauintiin suunnatulle lasille tärkeää on virtaviivaisuus ja lasin pysyminen päässä startissa. 

Vuotavatko uimalasit?

Vesitiiviit uimalasit eivät vuoda, mutta lasin vuotavuutta ei määrittele se liimaantuuko lasi kasvon ihoon kokeillessa ja pysyy paikallaan ilman säätöhihnaa, tämä kertoo enemmän kasvon muodosta. 

Mitä eroa on linssin eri väreissä, tarvitsenko peililasit?

Peililinssi heijastaa auringonvalon pois lasista, jolloin uiminen ulkoaltaassa on huomattavasti mukavampaa, voit uida hyvin myös sisäaltaassa tummilla peililinsseillä.  
Useimpia lasejamme on saatavilla sekä normaalilla että peililinssillä, yleisesti ottaen jos haluat uida sisällä et välttämättä tarvitse peililaseja. Altaassa parhaiten näkee kirkkaalla (läpinäkyvällä) linssillä, tämä linssi ei vääristä altaan värejä, mutta ulkoaltaassa se ei tarjoa UV- tai häikäisysuojaa.Värillisistä linsseistä taas vaaleanpunainen tai oranssinsävyinen/punainen linssi vääristää värejä vähemmän ja soveltuu hyvin uimahalliin. Sininen, punainen, vihreä ja savu linssi soveltuvat hyvin ulkona uimiseen.

Suosittelemme ulkoaltaaseen laseja, joissa on pelipinta sekä tummettu linssi.
Tässä hyviä vaihtoehtoja, jos etsit laseja ensisijaisesti ulkoaltaaseen: 
 • Kilpauimarille: Cobra Ultra Swipe Pelilasi, tummalla linssillä (täällä)
 • Triathloniin ja kuntouintiin: Orca Killa  Peilillä ja tummalla linssillä (täällä) 
 • Kapealle kasvolle:  Cobra Pelilasi, tummalla linssilla (täällä)
 • Juniorille: Tracks Mirror peililasit, tummalla linssillä (täällä)
 • Kuntouimarille: One Uimalasi, tummalla linssillä (täällä)
Jaoimme uimarit eri kategorioihin, jotta löytäisit paremmin juuri sinulle sopivat lasit. Muistathan kuitenkin että jokainen kasvo on uniikki, joten lasin malli selviää parhaiten kokeilemalla. Tästä syystä meillä on verkkokaupassa palautus-  ja vaihto-oikeus uimalaseille, voit kokeilla rauhassa kotona laseja. Pääsääntönä: jos lasi painaa kasvoja kokeiluvaiheessa tai tuntuu epämukavalta, se luultavasti on sitä myös altaassa. 
Pääset kokeilemaan kaikkia lasejamme myös kisamyynneissämme ympäri suomen. Lisäksi kivijalkamyymälämme palvelee Tampereen keskustassa osoitteessa Lapintie 3. 

1. Kilpauimari/ Aktiiviuimari

Sinulle uimalasissa on tärkeintä: 
 • Lasien päässä pysyminen startissa ja virtaviivaisuus. Lasin profiilin tulee olla matala, jotta saavutetaan optimaallinen tulos. 
 • Mukavuus. Haluat käyttää laseja sekä kilpailuissa että treenialtaassa, harjoittelet päivittäin joten lasia pidetään kasvoilla monta tuntia päivässä. 
 • Kestävyys. Lasia käytetään paljon joten sen tulee olla kestävä. 
 • Säädettävyys: lasin tulee olla säädettävä, jotta saat sen sopimaan juuri omalle kasvollesi. 
 • HUOM! Aktviiviselle junioriuimarille (yli 10-vuotiaalle suosittelemme cobra tai tracks mallia ennemmin kuin juniorilaseja).

Suosittelmme kilpauimareille sekä aktiiviuimareille seuraavia malleja. 

Cobra Ultra ja Cobra Ultra SWIPE (peilillä ja ilman) 

Todella matalaprofiilinen ja laajalla näkökentällä oleva  UV suojattu polykarbonaattilinssi.
Linssissä uusi, erittäin pitkäikäinen SWIPE antifog käsittely, joka kestää jopa 10 kertaa pidempään kuin perinteinen huurtumisen estokäsittely.
Useita vaihdettavia nenäsiltoja, joilla lasin istuvuus saadaan yksilöllisesti sopivaksi jokaiselle kasvotyypille.
Kaksiosainen silikonihihna. 
SWIPE antifog käsittely aktivoidaan yhdellä peukalon liikkeellä lasin sisäpinnalla.

Saatavilla olevat värit täälläCobra Peilillä ja ilman 

Matalaprofiilinen polykarbonaattilinssi, jossa TPE-tiiviste. Tämä siro lasi on mukava käytössä ja käy sekä harjoituksiin että kilpailuihin.
Lasin mukana tulee 4 kpl vaihdettavia nenäsiltoja. 2-osainen silikoninauha, joka takaa hyvän istuvuuden.
Laseissa on UV-suoja ja antifog-käsittely.
Tämä lasi käy eriomaisesti myös juniorille ja kapealla kasvolle, siinä on hieman korkeampi profiili kuin Cobra Ultra lasissa ja sen saa säädettävillä nenänsilloilla hyvin kapeaksi. 

Saatavilla olevat värit täällä


Cobra Core Peilillä ja ilman 

 Laajan näkökentän mahdollistavat peililasit ovat erittäin virtaviivaiset. Huurtumattomat ja karkaistut linssit istuvat hyvin päähän ja tuntuvat mukavilta.  
 Erona Cobra ultra ja Cobra malleihin, lasin säätöhihnassa ei ole muovikappaletta, hihna lähtee suoraan lasista. Uimarin mieltymyksestä riippuu kumpi on mielyttävämpi uidessa. 
 Lasissa on myös hieman laajempi näkökenttä kuin muissa malleissa. Jos pohdit cobra ultran ja coren välillä, core- lasi sopii hieman paremmin treenilasiksi kun taas Cobra ja Cobra Ultra joissa on välikappale sopii kilpailulasiksi. 
5 x vaihdettava nenäsilta. Kaksiosainen silikonihihna. Lasissa UV-suoja ja antifog käsittely.  

Saatavilla olevat värit täälläTracks Uimalasi peilillä ja ilman 

Eriomainen hinta-laatusuhde, sopii hyvin harjoituslasiksi ja ensimmäiseksi kilpalasiksi sekä aktiiviharrastajalle.
Huurtumaton, kestävä ja UV suojattu polykarbonaattilinssi, injektoitu kevyt silikooni tiiviste ja silikooninen hihna.  
Kolme vaihdettavaa nenäsiltaa takaa istuvuuden jokaiselle kasvotyypille. 
Tätä lasia suosittelemme erityisesti nuorille uimareille. 

Saatavilla olevat värit täällä


 

2. Kuntouimari tai aktiiviuimari 

Kuulut tähän kategoriaan mikäli laseissa sinulle tärkeintä ovat seuraavat ominaisuudet

 • Käyttömukavuus. Haluat lasin istuvan päässä hyvin pitkänkin ajan, lasi ei saa painaa eikä vuotaa. 
 • Lasit sopivat erimuotoislle kasvoille: Tällöin suosittelemme erityisesti ´maskimaisia laseja´joissa on kiinteä tiiviste (esimerkiksi arena one
 • Et välttämättä hyppää starttihyppyä ja et tarvitse mahdollisimman virtaviivaista lasia. 
 • Käyttöikä: etsit hyvää hinta-laatusuhdetta ja lasia joka kestää käyttöä pitkään.

Suosittelemme seuraavia laseja: 

Arena One Uimalasit 

Arena The ONE on kuntouimarin varmin valinta. Virtaviivaiset The ONE-uimalasit on muotoiltu istuvaksi erilaisille kasvoille. Lasien istuvuus perustuu tuotekehittelyn tuloksiin erimallisien kasvojen rakenteesta. Tulosten perusteella the ONE lasit on muotoiltu Arenan ainutlaatuisella Orbit-Proof -teknologialla. Silmän ympärillä oleva alue on kasvojen tärkein osa, kun suunnitellaan uimalaseja, jotka eivät vuoda. ONE lasien tiivisteet on suunniteltu siten, että leveämpi tiiviste kohdistuu silmien ympärillä laajemmalle ihoalueelle. Laajakulma polykarbonaatti linsseillä saavutetaan paras mahdollinen vedenalainen näkymä eteenpäin ja näkökentän reunoille. 


Saatavilla olevat värit täällä


Orca Killa uimalasit

Huippusuositut uimalasit avovesiuintiin, mutta käyvät myös loistavasti altaaseen. Mikäli etsit pehmeää ja hyvin istuvaa lasia, 
jossa yhdistyy sekä mukavuus että virtaviivaisuus tämä lasi on ehdoton ykkönen. 

 • Lasissa on ergonominen 3D silikoni pehmuste, joka on suuniteltu istumaan kasvoille siten että se vähentää paineen tunnetta silmien alueella. Helppo säätömenetelmä, sinun on helppo ja nopea säätää lasia avovedessä. Erittäin kestävä huurtumisenestokäsittely, joka pitää lasin kirkkaana eri sääoloissa.
Saatavilla sekä peilillä ja ilman täälläArena Python uimalasit 


Tämä uimalasi on erinomainen jos etsit lasia, joilla voit kilpailla mutta sen käyttömukavuus ja päähän istuvuus ovat tärkein ominaisuus. 

Lasi on malataprofiilinen, mutta siinä siinä on isompi linssi kuin cobra laseissa, hyvin istuva linssi ja silikoonipehmuste.
Kaksiosainen hihna ja paketissa mukana kolme vaihdettavaa nenäsiltaa. UV- ja antifog-käsittely.

Saatavilla olevat värit peilillä ja ilman täällä


Näiden lisäksi suosittelemme erityisesti naisille tehtyä aktiivi- ja kuntouintilasi : Nimesis woman
 

3. Lapset ja juniorit. 

Lasten uimalaseissa tärkeintä on istuvuus ja helppokiinnitys mekanismi. 

Suosittelemme Arena Spider lasia, jonka istuvuus on hyvä ja jota lapsi pystyy itse helposti säätämään altaassa, pikakiinnityksen ansiosta. Tämä lasi sopii hyvin 5-12-vuotiaalle riippuen lapsen pään koosta. 
Lasia löytyy sekä peililinssillä että ilman. Saatavilla olevat värit täällä.
Nuoremmille ( 3-6-vuotiaille) vesipedoille hyvä valinta aren bubble lasi, saatavilla olevat värit täällä
Kun lapsi siirtyy uimakoulusta harrasteryhmiin, ja ensimmäisiin uintikilpailuihin, kannattaa tutustua arena cobra ja tracks malleihin, jotka pysyvät hyvin startissa. 
 

Uimalasien säilytys ja huolto

 • Säilytä uimalasit suojapussissa tai kotelossa, näin pidät linssit hyvässä kunnossa. 
 • Uimalasit alkavat huurtua, kun niitä suojaava pinnoite on kulunut pois. Useat valmistajat lisäävät linssin pintaan huurteenestokäsittelyn valmistuksen aikana, mikä pidentää uimalasien käyttöikää. Kun huurtumista alkaa esiintyä, sitä voi estää siihen tarkoitetulla sprayllä täällä
 • Jos laseista katkeavat narut, sinun ei tarvitse ostaa uusia laseja, saat vaihtonaruja erikseen, täällä. 
Toivomme että oppaasta on sinulle apua, lisäkysymyksissä olethan yhteydessä asiakaspalveluumme yhteydenottomakkeen kautta  tai puhelimitse: 044 9768 919 arkisin kello 9-16 

Mukavia uintihetkiä! 

 

Kaikki oppaassa mainitut tuotteet