Naisten ja tyttöjen uimapuvun osto-opas

Päivitetty 1.4.2020

Täältä löydät tietoa naisten uimapukujen kokomerkinnöistä, valmistajista sekä asioista, joita kannattaa ottaa huomioon uimapukuja valitessa.

Aquanetistä löydät Arenan, Funkitan, Jolynin ja Speedon naisten uimapuvut! Valikoimassamme myös naisten muotoilevat uimapuvut sekä ekologiset uima-asut. 
Naisten uimapuvun valinnassa ratkaisevaa on millaiseen käyttöön uimapukua tarvitsee. Kilpauimarille uimapuku on kuin toinen iho, kuntouimari arvostaa usein pukemisen helppoutta ja puvun kloorinkestävyyttä, rannalle taas suosittuja ovat bikinit ja kesäiset uimapukukuosit. 

Aktiiviuimarin treeniuikkarin valinnassa kannattaa oikean koon ja mallin lisäksi huomioida kankaan materiaali. Polyesteri kestää parhaiten kulutusta ja takaa treenipuvulle pitkän iän. Hyvä uima-asu istuu kuivana napakasti, mutta ei hierrä. Hyvin istuvassa uimapuvussa on mukava kauhoa pitkiäkin treenejä. Aktiivi- ja kuntouimarit puolestaan suosivat usein vartaloa tukevia uimapukuja.

Aquanetistä löydät laajan valikoiman Arenan, Funkitan, Jolynin ja Speedon uimapukuja naisille ja tytöille - valitse itsellesi mieluisin!

 

Arena – huippu-urheilijoiden kestosuosikki!

Arenan perustaja on Adidaksen perustajan Horst Dasslerin poika. Alunperin Arenan valmistus käynnistyikin Adidaksen rinnalle vuonna 1973. Arenan innovaatiot ovat ensimmäisistä toimintavuosista lähtien perustuneet erityisesti liukkaisiin kankaisiin. Arena lanseerasi maailman ensimmäisen kilpauimapuvun jo 1980-luvulla, ja on teknologiansa ansiosta yhä tänä päivänäkin yksi maailman johtavista uimapukujen ja uintivarusteiden valmistajista.

Arena valmistaa uimapuvut laadukkaista Italialaisista kankaista:

MaxLife, 100 % polyesteriä
- nopeasti kuivuva kangas
- kestää klooria ja säilyttää muodon
- UV suoja 50+

MaxFit, 80 % polyamidia ja 20 % elastaania
- hyvin istuva kangas
- lycra xtra teknologian ansiosta kloorinkestävä
- UV suoja 50+

SensitiveFit, 68 % polyamidia ja 32 % elastaania
- vartaloa muotoileva
- hengittävä ja kloorinkestävä kangas
- UV suoja

 

Klassinen Solid-uimapuku

Arenan Solid-malliston klassisia yksivärisiä uimapukuja on saatavissa useissa eri väreissä. Solid uimapuvun jalantien leikkaus on keskipitkä, joten se rakaa täydellisen liikkuvuuden vedessä. Solid-uimapuvut on valmistettu MaxLife kankaasta, ja etupuolella on vuorikangas.Solid uimapuvut naisille on saatavilla kolmella erilaisella selkäosalla:


Swim Pro
Swim pro selkäosa on klassinen ja se tukee ylävartaloa kokonaisvaltaisesti.

Swim-Tech High
Swim-tech selkäosa on hyvä yleisvalinta. Olkaimissa on korkea leikkaus, ja selkäosa on avoimempi kuin Swim Pro mallissa.


 Light-Tech
Light-tech selkäosa on upean naisellinen. Ohuet olkaimet mahdollistavat hartioiden vapaan liikkuvuuden ja vähentää hankaumia.

 

Mix & Match uimabikini-sarja

Arena on suunnitellut bikini-mallistonsa osat yhdisteltäviksi. Valitse itsellesi sopiva yhdistelmä useista eri ylä- ja alaosa vaihtoehdoista. Bikinitopin etuosassa on vuorikangas ja alaosassa kiristettävä vyötärö. Jos osut kokojen väliin, suosittelemme valitsemaan yhtä kokoa isomman koon. 


Solid kolmio-bikinit 


Kolmiobikinit ovat tyylikäs valinta niin altaalle kuin rannelle!Bandeau Play
     


Bandeau-yläosa toppauksilla ja leikkisällä selkäosalla. 
 

Vartaloa tukeva Bodylift-uimapuku

Arenan Bodylift-malliston uimapuvut ovat hyvä valinta aktiivi- ja kuntouimarille, joka etsii vartaloa tukevaa uimapukua.

Bodylift-malliston uimapuvut valmistetaan SensitiveFit kankaasta, jonka ansiosta uimapuku myös muotoilee vartaloa. Bodylift-malliston uimapuvussa on sisäänrakennettu liiviosa, ja toisissa malleissa myös kuppiosaa ja olkaimia voi säätää itselleen sopiviksi. Jalantien leikkaus on normaali tai matala lisäten uimapuvun peittävyyttä lantion seudulla.

Muotoilevan uimapuvun selkäosa on suunniteltu tukemaan vartaloa ja niitä on saatavilla useita erilaisia:

1. 2. 3. 4.  5.


1. V-kirjaimen muotoinen Wing-selkä on peittävä ja antaa tukea ylävartalolle
2. U-kirjaimen muotoinen avoin selkäosa 
3. Ristikkäiset Light Cross olkaimet tukee ylävartaloa kevyesti
4. Tyylikäs Cradle selkäosa tukee rintaa
5. Näyttävä Criss Cross selkäosa, joka tukee ylävartaloa ja vyötäröä
Miten valitsen oikean kokoiset Arenat?

Arena kaavoittaa uimapuvut samalla kokotaulukolla. Mallin ja kankaan välillä voi tosin eri koissa esiintyä joitakin eroja. Verkkokauppaamme koko on useimmin merkitty ranskalaisella (F) kokoluokituksella. 

NAISET

A Height 128 145 163 165 166 188 170 172 174 176 178 178
B Breast 60 65 70 75 80 85 90 95 100 105 110 115
C Waist 55 57 58 63 65 70 75 80 85 90 95 100
D Hips 70 79 87 88 90 95 100 105 110 115 120 125
Size F 28 30 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50
  UK/USA 22"  24"  26"  28"  30"  32"  34"  36"  38"  40"  42"  44" 

  A   PITUUS (cm)

   RINNANYMPÄRYS (cm) : ota mitta rinnan ympäryksen leveimmältä kohdalta.

  C   VYÖTÄRÖNYMPÄRYS (cm) : ota mitta lantion kapeimmalta kohdalta hieman navan yläpuolelta.

  D   LANTIONYMPÄRYS (cm) : ota mitta lantion leveimmältä kohdalta. 

 

TYTÖT
 
A Height 90cm 98cm 110cm 116cm 128cm 140cm 152cm 164cm
B Breast 49 51 53 55 60 65 70 75
C Waist 49 50 51 53 55 57 59 60
D Hips 50 55 60 65 70 75 80 85
Size F 1-2 2-3 4-5 6-7 8-9 10-11 12-13 14-15
  UK/USA 19"  20"  21"  22"  24"  26"  28"  30" 

 

  


Speedo – tyyliä ja laatua niin altaaseen kuin rannallekin!


Speedo on australialainen uintivarustemerkki ja sen perusti vuonna 1914 skotlantilainen Alexander MacRae Sydneyssa. Speedon logo on peräisin juurikin Australiasta, sillä se kuvastaa australialaista boomerang-esinettä. Speedon uima-asut ja varusteet tunnetaan hyvästä laadustaan ja tyylikkäästä ulkonäöstään, ja vuosikymmenistä toiseen merkki onkin pitänyt pintansa yhtenä johtavista uintivarustevalmistajista.


Materiaalit:

Endurance+

Ainutlaatuinen ja erittäin kestävä kangas, joka tuntuu mukavalta ihoa vasten. 100% kloorinkesto pitää uimapuvun uudenveroisena pidempään kuin mikään muu uima-asukangas. Quick Dry ominaisuuden ansiosta kangas imee vähän kosteutta, joten se kuivuu nopeasti uinnin jälkeen.

Endurance10

Miellyttävän pehmeä, joustava ja muotonsa pitävä kangas. CREORA HighClo- kloorinkesto säilyttää uima-asun ominaisuudet pidempään ja vähentää värien haalistumista.

PowerFlex Eco

Halutessasi suorituskykyisen, mutta ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon, on Speedo PowerFlex Eco tähän oikea valinta. Ekologinen kangas tuntuu miellyttävältä ihoa vasten, ollen hyväksi sinulle ja luonnolle. Shape retention- ominaisuus tekee uima-asusta erittäin istuvan. Ultra kloorinkesto ja LYCRA® XTRA LIFE™ kuituteknologia on suunniteltu kestämään klooratun veden, auringonlämmön sekä aurinkovoiteiden kankaalle aiheuttamia rasituksia jopa 10 kertaa pidempään kuin perinteisesti uima-asuissa käytetyt vastaavat materiaalit.

ShapeComprex Ultra

ShapeComprex Ultra- kangas istuu erinomaisesti myötäillen kehoa juuri oikeista paikoista. Uusi innovatiivinen teknologia tukee koko kehoa ja luo sulavalinjaisen siluetin. Ultra kloorinkesto ja LYCRA® XTRA LIFE™ kuituteknologia on suunniteltu kestämään klooratun veden, auringonlämmön sekä aurinkovoiteiden kankaalle aiheuttamia rasituksia jopa 10 kertaa pidempään kuin perinteisesti uima-asuissa käytetyt vastaavat materiaalit.


Speedo naisten uimapuvun selkäosat:

Muscleback

 • Loistava valinta pitkäkestoiseen harjoitteluun
 • Tukea antavat, hieman leveämmät olkahihnat
 • Takaa hartioille vapaan liikkuvuuden
 • Erinomainen vaihtoehto tavoitteellisempaan harjoitteluun

Racerback

 • Suljetumpi selkäosa antaa enemmän suojaa ja tukea
 • Vähentää vedenvastusta
 • Erinomainen vaihtoehto kuntouimareille

Powerback

 • Takaa hartioille vapaan liikkuvuuden
 • Avonainen selkäosa
 • Erinomainen vaihtoehto kilpauintiin ja intensiiviseen harjoitteluun

Thinstrap

 • Tyylikkäät ja tukea antavat ohuet olkahihnat
 • Erinomainen liikkuvuus hartioille
 • Loistava vaihtoehto intensiiviseen harjoitteluun - kilpauimareiden suosima malli

Laneback

 • Erinomainen istuvuus
 • Avonainen selkäosa
 • Hyvän tuen antavat olkahihnat
 • Loistava valinta kuntouimareille

U-Back / Deep U-Back

 • Klassinen ja ajaton muotoilu
 • Avoin yläselkä, hyvin suojattu alaselkä

Tuet:

Kokotaulukot

Speedo naisten uimapuvun kokotaulukko:

Speedon tyttyöjen uimapuvun kokotaulukko:


 

Pirteä ja persoonallinen Funkita on myös ekologinen!

Funkitan pirteät uimapuvut on suunniteltu urheilijoilta urheilijoille, ja ne sopivat niin kilpauintiin kuin rantakäyttöönkin. Funkitan uimapuvut on valmistettu korkealaatuisesta C-Infinity polyesteristä, joka on suunniteltu kestämään aurinkoa ja klooria säilyttäen kankaan värin ja uimapuvun muodon. Siksi Funkitat ovat eriintoehto altaalle!

Vuonna 2019 Funkita on tuonut markkinoille myös ekologisen polyesterin laadusta tinkimättä. ECO C-Infinity on valmistettu kierrättyistä muovipulloista ympäristön säästämiseksi. Muovipullot hajotetaan hiutaleeksi, jonka jälkeen hiutale    sulatetaan. Sulaneesta materiaalista tehdään lankaa, joka puolestaan kudotaan kankaaksi. Ekokankaan värit ovat poikkeuksellisen kirkkaat ja kangas on suunniteltu kestämään klooria.

Pandamonium-malliston uimapuvut on Funkitan ensimmäinen ekologisesta polyesteristä valmistettu mallisto. Asiakaspalautteemme mukaan ekologinen kangas nousi suureen suosioon kesän alussa. Funkitan bikinit puolestaan ovat hyvä valinta ranta-aktiviteetteihin. Bikinitoppi tukee rintaa, liiviosassa on vuorikangas ja alaosassa kiristettävä vyötärö.

Funkitan selkäosat

Diamond Back: klassiset olkaimet tukee ylävartaloa.

Single Strap: naisellisen ohuet olkaimet, avoin selästä.

Strapped In: ristikkäiset olkaimet tuovat esiin selän lihakset. 

Tie Me Tie: solmittavat olkaimet mahdollistavat olkaimien säädön.

 
Miten valitsen oikean kokoiset Funkitat?

Funkita kaavoittaa uimapuvut ja bikinit samalla kokotaulukolla. Verkkokaupassamme koko on ilmoitettu AUS kokoluokituksella ja uusimmissa malleissa eurooppalaisella mitoituksella.

NAISET

AUS 8 10 12 14
EU 34 36 38 40
Breast 80-85 cm 85-90 cm 90-95 cm 95-100 cm
Waist 60-65 cm 65-70 cm 70-75 cm 75-80 cm
Hip 85-90 cm 90-95 cm 95-100 cm 100-105 cm

  RINNANYMPÄRYS (cm) : ota mitta rinnan ympäryksen leveimmältä kohdalta.

  VYÖTÄRÖ (cm) : ota mitta lantion kapeimmalta kohdalta hieman navan yläpuolelta.

  LANTIO (cm) : ota mitta lantion leveimmältä kohdalta. 

  

TYTÖT
 
AUS 10 12 14
EU 140 cm 152 cm 164 cm
Breast 68-74 cm 74-80 cm 80-86 cm
Waist 58-62 cm 60-65 cm 63-67 cm
Hip 75-80 cm 80-85 cm 85-90 cm

 

 
 


Uimapuvun huolto

Merkistä riippumatta suosittelemme huuhtelemaan uimapuvun välittömästi käytön jälkeen. Älä jätä märkää uimapukua pitkäksi aikaa kassin pohjalle vaan ripusta se kuivumaan. Tarvittaessa uimapuvun voi pestä käsin hellävaraisella pesuaineella. Älä kuivata uimapuku saunassa, hiustenkuivaajalla tai muilla vastaavilla tavoilla.