Pese uimapukusi oikein, parannat sen käyttöikää!

Uimapuvun oikeanlaisen pesun avulla parannat sen käyttöikää. Uimapuvun huoltoon kuuluu huuhtelu jokaisen käyttökerran jälkeen sekä mieto käsinpesu tarvittaessa. Pyykinpesukoneessa pesua ei suositella, mutta mikäli se on välttämätöntä, huomioi oikeanlainen pesuohjelma, matala lämpötila sekä oikeanlaiset pesuaineet. 


Kuvassa Jolynin Jackson uimapuku 
 

Missä lämpötilassa uimapuku pestään ja muut usein kysytyt kysymykset

 
Voiko uimapuvun pestä pesukoneessa?

Uimapukua ei suositella pestäväksi pesukoneessa, vaan käsin käsinpesuun sopivalla miedolla pesuaineella. Mikäli haluat kuitenkin ottaa riskin pukusi mahdollisesta vaurioitumisesta ja pestä uimapuvun pyykinpesukoneessa, käytä hienopesu- tai alusvaateohjelmaa, matalaa lämpötilaa ja jätä linkous ja huuhteluaine käyttämättä. Muista myös pesupussi! 

 
Miten uimapuku pestään?

Uimapuku kannattaa pestä käsin. Tärkeintä on muistaa huuhtoa puku jokaisen käyttökerran jälkeen vedellä. MIkäli puku kaipaa isompaa pesua, se kannattaa pestä käsin miedolla käsinpesuun sopivalla pesuaineella. Pesun jälkeen on myös tärkeää huuhdella puku huolellisesti. 
 

Miten uimapuku kuivataan?


Uimapukua ei kannata kuivattaa auringossa eikä laittaa kuivausrumpuun. Hellävarainen tapa kuivaukselle on rutistella huuhtelun jälkeen puvusta enimmät vedet pois, ja jättää se sen jälkeen kuivumaan sopivaan paikkaan. Pukua ei kannata vääntää täysin kuivaksi, vaan jättää pikemminkin hieman märäksi. Hyvästä uimapukukankaasta tehdyt puvut kuivuvat nopeasti, ja kangas pysyy näin pidempään hyvänä. 
 

Miten huollan kilpauimapukuni?


Kisapuvun huoltamisessa on omat käytäntönsä, joten tutustu huolellisesti valmistajan ohjeeseen, jonka saat ostaessasi kilpauimapuvun. Tutustu lisäksi Aquanetin Kisapuvun valinta -oppaaseen, josta saat vinkkejä myös kisapukusi hoitamiseen. 
 

Etsinnässä uusi uimapuku? 


Tutustu Aquanetin uimapuvun valintaoppaaseen ja valitse itsellesi sopivin uimapuku!


Kuvassa Nori Wing back muotoileva uimapuku